SOMOI gaat nieuwe samenwerkingsverbanden aan in Sintang

SOMOI gaat nieuwe samenwerkingsverbanden aan in Sintang.
Helaas is het een feit, de laatste drie maanden van onze periode in Sintang zijn ingegaan. Voor ons gevoel gaat te tijd veel te snel en is er nog heel veel te doen! En we willen vooral nog zoveel doen hier…
Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen in Sintang, zo is SOMOI een nieuw samenwerkingsverband aangegaan met STIKes in Sintang. Op deze opleiding worden de studenten opgeleid als voedvrouw of als health promotor. SOMOI heeft al eerder workshops gegeven, maar dit wordt nu verder uitgebreid. Het doel van dit samenwerkingsverband is om samen de gezondheidszorg in en om Sintang te verbeteren. De samenwerking zal bestaan uit het geven van workshops, presentaties, gezamelijke promotie en het delen van kennis. Er zullen meer voorbeelden van de praktijk in de vorm van o.a. casussen, voorgelegd worden aan de studenten. Deze studenten zullen later werkzaam zijn in de kampungs en de ziektenbeelden beter herkennen en kunnen daar eventueel therapie op toepassen. STIKes helpt op zijn beurt SOMOI weer met de visum.

samenwerking STIKes STIKes
De opkomst op de therapie wordt consequenter. We zien veel kinderen elke week terug op therapie, met vooruitgang als resultaat! De nieuwe therapielocatie in de Puskesmas loopt erg goed, maar eigenlijk hebben we op alle locaties elke week patienten. Zo hebben we samen met Dr. Adi en de verpleegkundigen van de Puskesmas 7 weken Bledy zijn klompvoetjes gegipst, waarmee hij geboren is. Bij het revalidatiecentrum Sabatu in Pontianak zijn spalken op maat gemaakt, die na de gipsperiode gedragen kunnen worden. Er is duidelijke vooruitgang zichtbaar in beide voetjes.
Erik die is begonnen met het trainen van zijn hoofdbalans bij SOMOI wat nu sterk ontwikkeld is. Het volgende doel is zitten waardoor er hard getrained wordt aan de rompbalans. Sherly oefent elke week in de statafel en Veren met het lopen m.b.v. een rollator.

BledyErikSherlyVeren