Periode Luca & Robin april ’12 t/m dec. ’12

 

Luca & Robin

Juni 2012 – Vervroegd afscheid

Vanwege omstandigheden heeft Luca in juni helaas besloten om te stoppen bij SOMOI en terug te keren naar Nederland. Het bestuur is meteen op zoek gegaan naar een nieuwe vrijwilliger die Robin kan versterken. Gelukkig hebben we haar snel kunnen vinden. Begin augustus is Esther Vuijk naar Sintang vertrokken om hier de lopende periode samen te werken met Robin en vervolgens zal zij ook de volgende periode werkzaam zijn in Sintang. Om de periode te overbruggen tussen Luca en Esther, is Corine Hesseling, oud bestuurslid, voor 6 weken naar Sintang vertrokken. Dit is al de derde keer dat Corine voor SOMOI in Indonesië is geweest!

Mei 2012 – Even voorstellen

Wij zijn Luca en Robin. Op 15 maart 2012 zijn wij vertrokken naar Indonesie om voor 9 maanden in Sintang, Kalimantan te gaan werken.

Luca is 22 jaar en in maart 2011 afgestudeerd als ergotherapeut. Hierna is ze werkzaam geweest in een verpleeg huis. Tijdens de stages heeft zij op een kinderdagverbijf gewerkt voor meervoudig gehandicapte kinderen.Robin is 23 jaar en in september 2009 afgestudeerd als ergotherapeut. Hierna is ze werkzaam geweest in een verpleeghuis. Tussendoor is ze 3 maanden naar Mexico geweest voor vrijwilligerswerk in een revalidatiecentrum voor kinderen.

Nadat we te horen hebben gekregen dat wij uitgekozen waren om naar Indonesie te gaan zijn alle voorbereidingen begonnen; tickets boeken, visum regelen, vaccinaties en medicijnen regelen, verdiepen in de taal en de cultuur en het bijwonen van de bestuursvergaderingen.

De eerste twee weken in Indonesie hebben we een taalcursus gevolgd in Yogjakarta. Twee weken lang, 5 dagen per week, 6 uur les. Intensief, maar wel erg leuk! Samen met de guru’s (leraren) ga je ook echt op pad om de taal in de praktijk te gebruiken (zoals op de markt). Ook hebben we samen met de taalschool twee excursies gemaakt naar de Prambanan en de Borobudur.

Na twee weken taalcursus zijn we vervolgens met het vliegtuig vertrokken naar Sintang waar we op werden gehaald door Jessica en Lusanne.  Erg leuk om ze daadwerkelijk te kunnen ontmoeten! We zijn naar ons felgekleurde huisje vertrokken en aan de overdrachtsweken begonnen. Drie weken lang hebben Jessica en Lusanne ons wegwijs gemaakt en aan iedereen voorgesteld. Zo zijn we druk bezig geweest met het geven van een workshop op een school voor verpleegkundigen en zijn we de kampung in geweest om therapie te geven! Inmiddels zijn de overdrachtsweken nu voorbij en is dit de eerste werkweek die we met z’n tweeen zijn begonnen! Erg spannend allemaal, omdat het begrijpen en spreken van de Indonesische taal nog erg lastig is. Gelukkig zijn alle mensen behulpzaam en willen ze ons graag helpen!