Over Somoi

SOMOI is een stichting van oefentherapeuten die zich de afgelopen 30 heeft ingezet voor gehandicapte kinderen in Indonesië. De stichting bestaat geheel uit vrijwilligers die zowel in Nederland als op het project in het buitenland werkzaam zijn. In 2015 zijn de projecten in Indonesië afgerond en is SOMOI op zoek gegaan naar een nieuwe plek om haar werkzaamheden voort te zetten.

In 2018 gaat SOMOI zich in Matamba vestigen. Matamba is een klein dorp gelegen in de zuidelijke hooglanden van Tanzania. In Matamba en omgeving wonen zo’n 13.000 mensen waarvan ongeveer 2000 in Matamba zelf. De mensen in dit gebied zijn arm en leven vaak in slechte omstandigheden. Ze hebben meestal weinig scholing gehad en leven vaak van minder dan één euro per dag.

De komende periode zullen er twee enthousiaste oefentherapeuten naar Tanzania vertrekken om het project op te zetten. Zij bieden directe hulp aan gehandicapte kinderen. Op kleinschalige wijze proberen de vrijwilligers de deelname van deze kinderen aan de gemeenschap te bevorderen. De vrijwilligers zijn oefentherapeuten Mensendieck, Cesar, fysiotherapeuten en/of ergotherapeuten.

Lees hier meer over 25 jaar SOMOI

Lees meer over het project bij het huidige project!